Dąb

Konrad Koper

Lech posadził dąb.

Pod korą przybywało słojów.

 

Podziwiamy starsze i nowsze konary.

W gałązkach zaplątała się sowa.

- Duch…

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 17 stycznia 2019
anonim