ile niewinnej krwi potrzebują ci
co wywołują wojny
dobrze im w ich domach
na grillu dużo purpury
oślinione usta ociekają tłuszczem
tłuste oczy z wyrazem nienawiści
wydatne usta cięty język
plują nam w twarz bo w sercu są wartości
Polska naród nigdy niepodbity
Jeśli wolność kiełkuje w duszy
Afganistan Irak się śni
Ukraina Donbas nie wierzą mi
Moskwa knuje jak zaplanować polowanie
jutro my zróbmy dym
pomocy nikt nie wysunie dłoni
każdy chce dostawać w łapę
rozkaz pada umierać za bogatych
mam dość kalekich kolegów
ubogi świat pośród kamienic
zmienić trzeba ten wyrok
nałożony za lud prawdziwy
dość płacenia za nic za ojczyznę żyzną
Polska to naród lechicki
Polska to poświęcenie w walce o wolność
Polska to świętość pomiędzy narodami
Polska to naród serdeczny
Polska to ty i ja to każdy kto kocha ojczyznę