pamiętam rzecz jasna

Yaro

w pamięci  obraz jej twarzy
utrwalony  kilkoma drinkami


w głowie  kilka wierszy
opowiem jedno wspomnienie

 

prawda  taka 
nie ma lepszego od niego chłopaka

 

świat zapamięta  świra
który kochał ideał kobiety
miłości w sercu brakowało

 

nocami włóczy się ulicami niewielkiego miasta
udaje twardziele choć nim nie jest

obsesyjnie wrażliwy 


zapija zapomniane tamte dni

 

prawda  taka 
nie ma lepszego od niego chłopaka

 

w wyczekiwaniu na dzień  

gdy złączą się dłonie


pewnego lata spadnie śnieg
ona ulepi kolejnego bałwana

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 22 stycznia 2019
anonim