Literatura

tak mi brakuje ciebie (wiersz)

Yaro

przed podróżą słuchałem ojca słów 
zastygłem na posterunku z karabinem
nie zobaczyłem go już nigdy więcej 

 

rozpłynął się we własnym niebie 
brakowało go
samotność pachniała jego zapachem

 

mundur w szafie orkiestry straży ogniowej 
gdy w helikon dął 
włos jeżył się na głowie

serce drgało basem mocniej

 

żegnaj do zobaczenia tyle dopowiedzenia 
co zrobiłem z życiem 

 wysłałeś jak posłańca
na krańce świata

 

skąd ciężko wrócić pod strzechę 
by naprawić stary płot 
tego nie da się naprawić 
tkwię gdzieś z raną w sercu

 


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 24 stycznia 2019, 17:45
Nie szablonowy, pomysłowa metaforyka.
Konrad Koper 24 stycznia 2019, 17:47
Oceń moje- gorsze…
Yaro
Yaro 24 stycznia 2019, 17:49
dlaczego gorsze ?
przysłano: 24 stycznia 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca