O pewnych politykach

Konrad Koper

Na boczną półkę patrzą żołnierzyki.

W gromadę się zbierają

i cicho szurają.

W kierunku ściany wydają okrzyki.

 

Rozwiązują niejedną „ważną” sprawę,

odgrywając wojenkę.

( Dzieci prowadzą zabawę,

biorąc figurki w rękę.)

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 25 stycznia 2019
anonim