Literatura

kochaj mnie za nic (wiersz)

Yaro

kochać mnie nie jest łatwo
świtem umykam w nieznane 
poznajesz moje oczy mówią tak wiele
nigdy nie będę twój różny jak sny

 

każdym dniem ciemną nocą 
jednak do ciebie biegnę 
nie rozumiejąc dlaczego 
droga krętą dla ciebie odległa 

 

jak moje serce spod swetra
w kieszeni zdjęcie z dedykacją 
od samego siebie tobie niebo 
bezwietrzne z jednym obłokiem 

 

poznajesz moje dłonie 
zmarszczone czoło siwe skronie 
zmarszczony czasem opowiedziałem 
historię spojrzeń i westchnień 

 

życie moje trudne 
ty ciągle przy mnie 
jak matka przy dziecku gdy śpi 
spokojnie wracam jak żołnierz po wojnie

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 2 lutego 2019, 20:38
Cudownie .bywa i dobrze , że jest.
przysłano: 28 stycznia 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca