Literatura

Ty, księżniczko (wiersz)

Łukasz LademanN

Ty, Księżniczko Chcesz być moją ogrodniczką?
Moim polem z Polskich ziaren
Mym przyjacielem, siostrą, bratem?
Także i kocem na zimne dni
Wszak obraz twej twarrzy ciągle mi się śni
Nie chcę dziś tutaj owijać w bawełnę
Chce Ciebie zawsze a nie widzieć przez mgłę
Chcę z tobą rozmawiać a także i pisać
Chce zboczone fotki na snapie wysyłać
Więc nie chodź już z taką smutną miną
Wszak jesteś kimś więcej niż tylko chwilową dziewczyną

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 stycznia 2019 (historia)

Inne teksty autora

Piękna brzydota świata
Łukasz LademanN
Niby a jednak
Łukasz LademanN

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca