masz
wybieraj
głowa pulsuje
migają kolory i dłonie z polotem
biegają po fali
czy - tamto zamknięte
zapora
i czarny dym smali
popioły przetkane kolcami
zostawi
góra czy dół
piwnica czy stół
kto - ile waży
nie kocha - to pewne
nie umie
podrzuci puste
brudne grymasy i dzieciom
swoim
piersi z kurczaka i zupę doprawi
cierniami
dosoli
i - ach !
i - och !
i zabawa
tańcz z goryczą i płyń
do przodu
czas pokaże
nie twój - bałwan i nie tobie
bryły lodu