~ GDYBYŚ SIĘ DOWIEDZIAŁ…

Krzysztof Maria Szarszewski

 

~ GDYBYŚ SIĘ DOWIEDZIAŁ…

 

Udawał, że się nic nie stało
zmuszony koniecznością
stąpania po własnych śladach
w bezsensownej krzątaninie
swojej przyszłej duszy
na wpół dyrygent wpół czarownik
wzburzonego mikroświata
 
W drodze na Kasjopeję
sprzeniewierzył zorzom czas 
póki ten w nim żył jeszcze trochę 
patrzył żałosnymi oczami 
zapamiętań rozdartych
w zmumifikowaną pustkę
stwardniałą na kamień
 
Przystanął zaczarowany
wędrówką światłosłów
ku kunsztownym wierszom
chcąc wrócić na Ziemię, choćby snem
czy mu się udało… nie wiem 
gdybyś się dowiedział… 
powiedz mu o tym

 

⊰Ҝற$⊱…………………………………………………… Toruń ~ 29 stycznia '19

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 29 stycznia 2019
anonim
  • Krzysztof Maria Szarszewski
    Beto... ja wiem, że kolejki do psychiatrów są długie, a co za tym idzie wizyty odległe.
    Jednak gdybyś dawno temu się zapisała... doczekała byś w końcu diagnozy.
    Chociaż rozumiem, że odwagi Ci brak.
    W Twoim przypadku to gorsze niż wizyta u stomatologa.
    Dłużej boli. Jednak zdobądź się na odwagę i zrób coś z tą przypadłością.
    Tylko nie pokazuj co piszesz bo wtedy tylko Tworki albo Świecie.

    Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    Beta
    To jest bełkot, koszmarny

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Krzysztof Szarszewski
    Dziękuję Konradzie :)

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Konrad Koper
    Gratuluje – najbardziej urzeka klimat !

    · Zgłoś · 5 lat temu