Literatura

list w butelce (wiersz)

Yaro

piszę  wierszem list
marynarskie życie
ciężarem na barkach 

 

porty tawerny kuszą

zapachem kobiet

przystań rozpusty 
bywa  złą wiadomością 

 

brzegów coraz mniej
lodowce topią sny 

 

woda  słone łzy
 bruzdami
przenikają  szczeliny skóry 

 

wysyłam  list w butelce 
na dnie kropla rumu 
rozwesela rozłąkę

między życiem a słońcem 

 

bądź gwiazdą polarną

latarnią nad brzegiem 

wypatruj zagubionego


usta purpurowe
w myślach uderzenie powiek
wspominam cię syreno morska

 

 na palec założyłaś obrączkę
kolor miłości złoci się mieni


czekaj przyniosę z nadzieją 
nowe wieści 
podzielimy nowe życie

na wpół

 


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 29 stycznia 2019, 21:06
Obrazowy z przesłaniem.
przysłano: 29 stycznia 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca