jaka dusza taka myśl
jakie słowa taka pieśń
dookoła ciebie gra
czy - ta dobra
czy - ta zła
odpowie na to czas
czy jest solą
czy to głaz
czy - też różą
tą z kolcami
czy utopi życia toń
czy osłodzi serca woń i zobaczy
że - ktoś czeka
na miły gest i ciepłe słowa z błyskiem
w oku
czy przygniecie cegłą z kpiną
zarzuci cierń
oplecie pajęczyną
obudź się - obca
bratnia duszo odrzuć hen część kontusza
co uwiera aż - tak
twoje serce
twoją duszę
zostań teraz taki nagi
z czystym sercem i wolną duszą
dodaj sobie garść odwagi
czy zostanie tylko huk
burza zmyje czarny bruk
czas
dziecięcych lotów