Wyścig szczurów

Konrad Koper

Lżejsze są tortury.

 

Biegnę po ostach i ostrych kamieniach.

Dostaje zadyszki.

Me serce łomocze.

Ocieram krwawy pot.

 

Mówię szybko i bełkotliwie.

W moim słowniku brakuje niejednego słowa.

 

Jestem papierowym śmieciem.

Wszyscy mnie drą.

 

Lepiej jest szczurom !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 31 stycznia 2019
anonim