Wyobraźnia

Konrad Koper

Choć leżą :

nóż na ziemi, kosa w kącie

a gwóźdź stoi na półce

 

towarzysz dźga mnie nożem,

wymachuje kosą i rani gwoździem.

 

Nie pomogą kwiaty, zielone trawy i drzewa oraz słońce.

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 31 stycznia 2019
anonim