kłopotliwa linijka

slavic player

podróż  do dziesięciu

z możliwością autostopu

jeśli znikąd dla szpicy

przydrożnej temperówki

 

ale w głąb linijki więcej

nakrytych przez światło na istnieniu

gwiazd i planet

 

lub jej proste wydłużanie się w nasze

nieskończone zakłopotanie

że rozpierdala łeb

o bezkresny krawężnik

 

pozostaje zatrzymać się

w zapyziałym motelu milimetra

na przykład

między jeden a trzy

 

znaleźć przy dwójce

kogoś do towarzystwa

slavic player
slavic player
Wiersz · 3 lutego 2019
anonim