Na opakowaniach

Isiek

Gotuj siedem do dziesięciu minut.

Od czasu do czasu zamieszaj.

Ugotowany makaron odcedź.

 

Kasza gryczana w torebkach.

Gotować piętnaście minut, pod przykryciem.

Wyjąć woreczek, odsączyć.

 

Prać w czterdziestu stopniach.

Prasować. Prać tylko z ubraniami

o podobnym kolorze.

 

Kurwa, a może wszystkie

tajemne wiadomości kobiet

są na opakowaniach. Na opakowaniach...

 

A człowiek je tak bezmyślnie

szybko zdziera, ciesząc się,

jak głupi bachor pod choinką.

Isiek
Isiek
Wiersz · 4 lutego 2019
anonim