Do niej

Błażej Szuman

 

Do niej

Kiedyś ciebie poznam, kiedyś cię odgadnę...

usta rozszyfruję moim pocałunkiem

i serce jedyne przeznaczeniem skradnę,

jeśli taką kradzież można zwać rabunkiem.

 

Kiedyś cie odgadnę dotykiem jak promyk,

odkryję najmilszych doznań okolice

i się roznamiętnię w tych nieodgadnionych,

ust mych pocałunkiem miejsca te zachwycę

 

A gdy juz odgadnę zakątki najśmielsze,

do których nikt przedtem ustami nie dotarł

miejsc twoich najczulszych pozostanę wieszczem

i wracał tam będę po kraniec żywota.

Oceń ten tekst
Błażej Szuman
Błażej Szuman
Wiersz · 5 lutego 2019
anonim