Byłem

Błażej Szuman

 

Byłem

 

Nosiłaś mnie w sercu, w portfelu

i w listach byłem zapisany

a ja na rękach karuzelą

kręciłem tobą zakochany.

I perfum twoich mgłą ulotną

przez nozdrza odurzałem myśli

nocą tą samą -wielokrotną

jakiej nie można sobie wyśnić.

 

Teraz już nie płacz proszę gorzko

w szufladzie mnie jeszcze kawałek...

Listy pozawijane wstążką,

i wiersze, które napisałem.

Co złego miła to zapomnij

tak mało znów nie było dobra...

Wiesz co mówiła idąc po mnie?

-Że idzie do mnie po autograf.

Oceń ten tekst
Błażej Szuman
Błażej Szuman
Wiersz · 5 lutego 2019
anonim