Miłość bezbłędna
Nie każdy piszący kochać tak potrafi,
że choć w oczy kole błąd, który zniewala
pomijać uwagi co do ortografii
bo serce na taki występek pozwala.
I choć słowo tęsknię piszesz mi przez "en",
to żadne kalectwo, gdy wiem co to znaczy,
bo chociaż ty nie wiesz -nie ważne, ja wiem!
gotów to przeoczyć i błąd ten wybaczyć
Bo miłości droga to przecież nie tędy
taki co to kocha, lepszą drogę zna
miłość w ortografii też ma jakieś względy
dlatego napiszę Koham cię przez "ha"