Miłość bezbłędna

Błażej Szuman

 

Miłość bezbłędna

 

Nie każdy piszący kochać tak potrafi,

że choć w oczy kole błąd, który zniewala

pomijać uwagi co do ortografii

bo serce na taki występek pozwala.

 

I choć słowo tęsknię piszesz mi przez "en",

to żadne kalectwo, gdy wiem co to znaczy,

bo chociaż ty nie wiesz -nie ważne, ja wiem!

gotów to przeoczyć i błąd ten wybaczyć

 

Bo miłości droga to przecież nie tędy

 taki co to kocha, lepszą drogę zna

miłość w ortografii też ma jakieś względy

dlatego napiszę Koham cię przez "ha"

Oceń ten tekst
Błażej Szuman
Błażej Szuman
Wiersz · 5 lutego 2019
anonim