Mglistość twoich oczu

Błażej Szuman

Mglistość twoich oczu

 

Z mgieł wszystkich widzenia

jedna mnie obchodzi,

ta co z podniecenia

oczy jej zachodzi

 

Gdy oczy tak mętne

jaskrawość już tracą

myśli mam pokrętne

jak nicpoń -ladaco

 

I patrzę w tą mętność,

którą czczę namiętnie

z największą mi chęcią

i nadzwyczaj chętnie

 

Najbardziej urocza

i daje mi męstwo

mgła co w twoich oczach

zwiastuje szaleństwo.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 4 głosy
Błażej Szuman
Błażej Szuman
Wiersz · 5 lutego 2019