wymiary

Jacek JacoM Michalski

chciałbym malować słowa

zobaczą je ci którzy się wycofają

będą gotowi na piach pod powiekami

zejdą do głębokiej czerni

gdzie różnica między strachem a potrzebą

jest cienka jak kropla soli

 

odwrócona chronologia prowadzi

do ożywienia śmierci

w odnowienie narodzin

przyszłości i przeszłości na jednej palecie

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 10 lutego 2019
anonim