Z duszą na ramieniu

Wioletta Wójcik

Poskładałam myśli w odwagę .

Ułożyłam marzenia w dorosłość .

Nauczyłam się terażniejszości tak,

aby mi nie doskwierała

od wczoraj .

Łzy utopiłam w kieliszku wódki.

Gorycz okrasiłam uśmiechem,

miłość bujną wyobrażnią .

Zasnęłam z nosem przy szybie

z długopisem w ręku

z duszą na ramieniu .

 

Oceń ten tekst
Wioletta Wójcik
Wioletta Wójcik
Wiersz · 12 lutego 2019
anonim
  • Ir
    "Poskładałam, Ułożyłam, Nauczyłam, utopiłam, okrasiłam, Zasnęłam"....Nadczynnościowa wyliczanka, do tego jeszcze czasowniki w tej samem formie.

    Słabiutko.

    · Zgłoś · 5 lat temu