Literatura

Interludium (wiersz)

abc

wielu artystów których poznałem

odeszło w śmierć siną

niepamięci

też czekali umilali

życie radosnymi pląsami

dźwiękami bum tarara bum

utalentowany janko muzykant

i wioskowe głupki

 

przez krótką chwile

a teraz co mówią wam

ich zwłoki plamy pośmiertne?

 

już mi się nie chce chcieć

czekać na uznanie

(przyjście godota)

niebawem kupię

linkę holowniczą

taką plecioną na metry

 

chciałbym zejść ze sceny

i wstąpić w otchłań

mojego grobu

opuścić ten świat potworów

światek artystyczny

ułudy z papieżem sztuk

piękno lokim

bogiem kłamstwa i psot

z książętami pięknoduchami

 

idolami moich znajomych

to nawet fajne jest

nie musieć patrzeć na te

utytułowane ryje

miłośników pedałów co

ach i och!

w kawiarniach literackich

na zachodni styl

 


fatalny+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 14 lutego 2019, 08:27
...szkoda twojego słowa na portalu prymitywnych trolli
Arian
Arian 14 lutego 2019, 09:25
własnie odezwał się troll w czerwonym
Konrad Koper 14 lutego 2019, 09:31
Po części pustosłowie !
abc
abc 14 lutego 2019, 21:10
Dla pociotków o których wspominał Sienkiewicz "jak pięknym krajem są Włochy!
- I co to za lud artystów! – Jakim szczęściem jest, że można tam odkrywać talenty i popierać je..." to jest jedyna myśl godna kontestacji. ;)
przysłano: 13 lutego 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca