Wahanie

Isiek

Na masce, za wycieraczką,

zamiast codziennych śmieci,

znalazłem przecudną rosiczkę.

Przecudną, jak na rosiczki oczywiście.

 

Zabrałbym ją do domu, bo darowanym

kwiatom nie patrzy się w zęby,

ale chyba jednak wyrzucę,

bo czyż nie dobija się ...

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Isiek
Isiek
Wiersz · 14 lutego 2019
anonim