Dobroć

Angelika

 

wiersz :Dobroć

Aut: Angelika Kowalik

 

Kiedy codziennie robisz to samo nie widzisz świata do około a może właśnie ktoś o pomoc woła.

Obracasz się widzisz bezdomnego człowieka który na kawałek chleba czeka .

 Choć samemu możesz nie mieć dużo podaruj to co najważniejsze zainteresowanie biedną duszą.

Może Pan głodny , Kupić Panu Jedzenie  proszę o konkretne sytuacji wyjaśnienie.

 I tą dobroć piękni ludzie mają którzy nie myślą tylko o sobie ale innym pomagają .

Angelika
Angelika
Wiersz · 19 lutego 2019