Wiersz pod Tytułem: Papatrz
Aut:Angelika Kowalik
Papatrz na ludzi zmagających się z poważnymi chorobami
dających wszystko by jeszcze być parę lat z nami.
Wierząc że medycyna ich uratuje
choć w głębi wiedzą że to naprawdę truje.
Walczą o każdy oddech dla bliskich a także
żeby resztę ostatniego czasu nacieszyć się domem i dookoła wszystkim.
Popatrz że dopiero ludzie życie doceniają
Kiedy nieszczęścia się stają zamiast codziennie cieszyć się dobrymi chwilami narzekamy że jesteśmy na takie życiowe kary skazani