spotkanie

Yaro

Bóg oświadczył zobaczysz  kobietę 
spotykałem ciebie przed wiekiem 
puszczałem wodze fantazji o tobie 

 

będąc nie istniejącym  człowiekiem 

 

błękit oczu Kasjopei  kierował mnie 
rozmijałem się z prawdą pośród gwiazd 
błądziłem w przestrzeni uniwersum 
mleczna droga pociągnęła do ciebie 

 

 jasny warkocz komety 
splątany  ślubnymi włosami 
rozczesywałem palcami

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 21 lutego 2019
anonim