do góry nogami

Yaro

okręt tonie na środku lądu
u steru chłam obdarty

 

wszystko do góry nogami
świat baśni kraj w strzępach 

 

na dnie diamenty 
na szczycie czerwona gwiazdka 

 

na antypodach 
ścielą się sny o przodkach

 

przebudzeni z dłońmi 
skierowanymi w Niebo

 

wypatrują Boga który milczy
nie znamy prawdy
okazuje się okrutna

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Yaro
Yaro
Wiersz · 24 lutego 2019
anonim