Po prostu zamknij oczy i patrz!
Za oknami zasłoniętymi żaluzjami
pręży się rząd topól z pniami równo przyciętymi od góry.
Jest też tam skuty lodem staw, w którym buszują karpie.
(Buszują to za dużo powiedziane.)
Powyżej parking, na nim trzy albo cztery żółte koparki,
teraz jakby zawieszone w powietrzu.
Ulicą ciągnącą się od parkingu w kierunku blokowiska
idzie dziewczyna w turbanie.
Co tutaj robisz, siostro, daleko od domu,
w skrzących się piaskach nocy?
Wiersz napisany został przez uznanego poetę wspólczesnego, tlumaczonego na języki obce.
To autor ośmiu zbiorów wierszy. Laureat m.in. nagrody literackiej im. Kazimiery Iłłakowiczówny , nagrody Polskiego Towarzystwa Wydawców Książek ( Wrocławskiej Nagrody Poetyckiej „Silesius” za najlepszą książkę poetycką roku, za zbiór... W innych okolicznościach[1], za który był również nominowany do Nagrody Poetyckiej im. Wisławy Szymborskiej . Nagrodzony przez Poznański Przegląd Nowości Wydawniczych....
muzułmanka?
"... Ulicą ciągnącą się od parkingu w kierunku blokowiska
idzie dziewczyna w turbanie."
cokolwiek napiszesz kompromitujesz się coraz bardziej...
jesteś nie tylko nieukiem, ale zadowolonym z siebie głupkiem
braaawo.
p.s. bez odbioru
a wciąż wyłazi z ciebie ćwierciinteligent, produkt reformy oświatowej...
ty nawet nie umiesz czytac ze zrozumieniem, co widac po twoich bełkotliwych tekstach....