Zwykła jesienna burza
pojawia się w pochmurne dni
niekiedy obecna przez cały rok
Tak mijają nasze dni
godzina za godziną
W życiu jest czasu coraz mniej
miłość upływa jak rzeka
Trzeba przeszukać dno
kamyk po kamyku
aby odnaleźć iskierkę
która wznieci płomyk
zapełniając miłością serce.