Il est temps de jeter les icônes.
L'Etat n'a pas besoin d'un chef,
mais règles.
Règles logiques.
C'est la démocratie qui a tué Socrate.
..................
Je méprise les paroles de pleurer.
Il n'y a pas d'éducation pour les imbéciles.
J'appelle Lady Macbeth.
..................
Platon n'a pas pu trouver une place
pour les poètes dans un pays idéal.
J'ai allumé la guillotine -
fausses idoles.
Je čas uhodit ikony.
Stát nepotřebuje vůdce,
ale pravidla.
Logická pravidla.
Je to demokracie, která zabila Socrates.
..................
Opovrhuji slova plače.
Pro blázny není žádné vzdělání.
Zavolám lady Macbethové.
..................
Platón nemohl najít místo
pro básníky v ideální zemi.
Zapnul jsem gilotinu -
falešné modly.
( faleśne idole, a to ci dopiero ! )
https://www.youtube.com/watch?v=v9MTGNaE...
Prawdziwa wiedza jest jasna,logiczna, bliska matematyce.
Państwo nie może dlugo udawac, że nalewa z pustego, bo grozi katastrofa.
Czas powrocić do matematyki.
Nowy świat fizyki kwantowej, zeszliśmy do świata poniżej wszelkich granic.
U p r a w i a m y rośliny psychoaktywne, badamy te skomplikowane substancje, odkrywamy ich różnorodne zastosowanie. Wreszcie legalizujemy je i przywracamy je dla świata, tworząc lepsze prawo. Potrafimy też opodatkować nadmiar i podzielić go między najsłabsze istot. Jeszcze pokierujemy sprawami- tak, że najważniejsza będzie współpraca, a nie rywalizacja jak teraz. Wyciągamy wnioski i naprawiamy świat.
Mamy czas. Rytuały uczą nas jak wygląda lepszy świat, zawsze tak było, najpierw przez chwilę, później coraz dłużej. Momenty się łączą. Siedzimy skoncentrowani i uważni, coraz dłużej i dłużej ...
A, teraz już czas postawić kolejną kropkę. To Kropka.