Czy trzy biliony złotych zadłużenia w zamian za demokrację
czy to dużo czy mało bo Jasiu nie ma żadnego pojęcia
Czy oddanie wszystkich przedsiębiorstw w obce ręce
czy to dobrze bo Jasiu mówi że nikomu nic nie dawał
Czy przekazanie systemu bankowego w obce ręce jest dobre
bo Jasiu mówi że myślał że banki należą do Polski
Czy Polska należy do Polaków albo muszą spłacić najpierw zadłużenie
bo Jasiu mówi że żadnych kredytów nie brał i nic nie zamierza spłacać
Spojrzał Jasiu na zegar na zadłużenie które rośnie w każdej sekundzie
westchnął ależ ta demokracja nas wszystkich drogo kosztuje
Jak balon odlecę chyba w przestworzach zadłużenie niech spłacają inni
jak mnie dopadną lichwiarze w przestworzach to powiem że jestem niewinny.