Lichwiarska demokracja.

Krzysztof Kowalski.

Czy trzy biliony złotych zadłużenia w zamian za demokrację

czy to dużo czy mało bo Jasiu nie ma żadnego pojęcia

 

Czy oddanie wszystkich przedsiębiorstw w obce ręce

czy to dobrze bo Jasiu mówi że nikomu nic nie dawał

 

Czy przekazanie systemu bankowego w obce ręce jest dobre

bo Jasiu mówi że myślał że banki należą do Polski

 

Czy Polska należy do Polaków albo muszą spłacić najpierw zadłużenie

bo Jasiu mówi że żadnych kredytów nie brał i nic nie zamierza spłacać

 

Spojrzał Jasiu na zegar na  zadłużenie które rośnie w każdej sekundzie

westchnął ależ ta demokracja nas wszystkich drogo kosztuje

 

Jak balon odlecę chyba w przestworzach zadłużenie niech spłacają inni

jak mnie dopadną lichwiarze w przestworzach to powiem że jestem niewinny.

 

Oceń ten tekst
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 2 marca 2019
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Nemezis 89, lok.19
    Można tak myśleć, można tak nie myśleć.

    · Zgłoś · 5 lat temu