obrzeża

Jacek JacoM Michalski

 

strzeliste ciało pętlą duszy

szuka drzew oliwnych

ponad miską z mlekiem

które stara kobieta nalała

dla myszy i kota pospołu

 

piękni bywają puści

nie widzą szczegółów

żadnej delikatnej poświaty

z miłości do kształtów

pragną czego pragną

 

a tu tylko mysz i kot

i to wcale nierasowe

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 3 marca 2019
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Danuta Lipszyc
    hahaha :) przeczytałam oberża !

    · Zgłoś · 5 lat
  • Arian
    wlasciwe nic tu... mędrkowanie o niczym

    · Zgłoś · 5 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Bebe
    Obrzeża...

    · Zgłoś · 5 lat