Literatura

Upust (wiersz)

Angelika

Aut:Angelika Kowalik 

Tytuł:Upust

 

Nic się nie dzieje bez przypadku każdy to powtarza.  Ufając innym serce swoje zraża. Ciężkie jest życie i jego drogi. Ciągle kłopotliwie wrzuca nam kamienie pod nogi . Gdy upadniesz nikt ci nie pomoże fałszywość ludzka skąd się taka bierze Boże. Że Bliźni dla Bliźniego wrogiem się tworzy zamiast dłoń na sercu jego położyć . Cieszą się łzami i drwią z uczuć widząc że raniąc podwyższają swój egoistyczny upust. Choć w tym świecie już mało jest człowieka bo każdy na twoje potknięcie czeka powiem wam tylko jedno człowiekiem być to znaczy jedność bez fałszywości osób które humory psują otaczajmy się takimi gdzie szczęściem eminują.

 

 


przysłano: 5 marca 2019 (historia)

Inne teksty autora

O Panie
Angelika
Rozpad
Angelika
Jad
Angelika
Przystań
Angelika
Korpulentna
Angelika
Don't give up
Angelika
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca