Literatura

blokowisko kruka (wiersz)

Yaro

mieszkam w martwym bloku 
na ciemnej ulicy 
spacerują czasem mroczne myśli 
sumienia nikt nie ma


nie pamięta czym właściwie jest

 

prócz zimnego uśmiechu 
drwiące gadki płaskiego mózgu
wyciągam wnioski odchodząc 
do własnego domowego raju 

 

mieszkam egzystuję 


całe życie walką o dobre imię 
szkalowani ludzie chowają twarze 
w modlitwach sens 
zło cmentarzem miasta 
szuka ostatnich dusz błąkających 
się pod cieniami latarni

 

prócz zimnego uśmiechu 
drwiące gadki płaskiego mózgu
wyciągam wnioski odchodząc 
do własnego domowego raju

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 marca 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca