Turbina napełniająca miłość.

Krzysztof Kowalski.

Pociąg odjeżdża przemierza drogę

miłość pędzi w zawrotnym tempie

czas biegnie nieubłaganie

nie zatrzymamy się ani na chwilę

miłość trzeba pielęgnować już  przez całe życie


 

Nie można zatrzymać się na życiowej ścieżce

nie można postawić na drodze bariery samotności

trzeba przemierzać napędzając płomieniem serce

aby ogień pchał nas do przodu

aby miłości było coraz to więcej


 

Turbina napędzająca nasze uczucie

może rozpędzić nas poza przestrzeń naszych wspomnień

gdy już droga dobiegać będzie do końca

gdy pozostanie tylko w naszych myślach

na naszej życiowej drodze.

 

Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 6 marca 2019
anonim
  • Mithril
    ...kolejny dyrdymalizm

    · Zgłoś · 5 lat
  • Krzysztof Kowalski.
    Mithril Specjalnie żeby cię trochę pozłościć;)

    · Zgłoś · 5 lat
  • Mithril
    ...ty naprawdę żyjesz w przekonaniu, że twoje dyrdymały budzą jakiekolwiek emocje?
    - jeżeli tak, to gratuluję słodkiej nieświadomości

    · Zgłoś · 5 lat
  • Krzysztof Kowalski.
    Mithril Dziękuję za gratulacje, aż tak doceniać mnie nie musisz;)

    · Zgłoś · 5 lat
  • Konrad Koper
    Prawda…

    · Zgłoś · 5 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Marianna okocim spojrzeniu
    My cyganie co puszczamy wiatry między wami przechodniami jesteśmy pi wsze czasy

    · Zgłoś · 5 lat