~ POŚRÓD ZIEMSKICH ZJAWISK
Odnajduję… chucham na to, co nam dane
Ukojenie duszy, gdzieś głęboko w sobie
Tuląc nagie ciało śpiewnie rozedrgane
W Msambweni kreślę coś dla ciebie… o tobie
Upalnym niechaj zmierzchem kobiece, ciepłe dłonie
Uwite w tulenie pieszczot aksamitów
Spłyną jak deszcz z kipiącego zenitu… po łonie
Ścieżkę mistyczną wymoszczą ku szczytom
Byś nimi jedwabne piękno mogła odkrywać
Swą nagość zgrabną, co szepce i kusi
Dojrzałość soczystą, którą tylko zrywać
Bo czułość z namiętnością przenikać się musi
W przestrzeniach zauroczeń epok naszych i er
Pośród ziemskich też zechcieć winna zjawisk
W doznaniach, w zachwytach niedopowiedzianych
Spływać poprzez wieczność z galaktycznych mgławic
⊰Ҝற$⊱ ………………………………………………………………… Msambweni ~ 11 grudnia '13
graja wam jeszce Republikanie w ,,Od nowie"?
nie zdążył zrobić muzyki do kilku moich tekstów... szkoda
Może Sławas Wierzcol'ski... też mój kolega ze studiów... coś skleci
,,Republike,,cenię najbardziej z rocka lat 80tych,..
Szczególnie dwie pierwsze plyty- rewelacja.
Gdyby GC zrobił muzykę, pewnie byłby kolejny hit...
Szkoda, tak wcześnie odszedł.... niczym wybraniec bogów.
Ponoć Kruk nakręcił dobry film o wczesnej Republice. Jakoś mało obecny w mediach.