Wśród wzburzonych fal.

Krzysztof Kowalski.

 

Myśli oddalały, się

w stronę gwiazd

popychając chmury

w kierunku nieba.

 

Żar w sercu rozpalał

wspomnieniami gorącego lata

ziarenkami kruszącego piasku

promenady wśród wzburzonych fal.

 

A w oddali płonęło uczucie,

które rozgrzało dwa namiętne serca

przy świetle księżyca i wśród pocałunków

zapachu kwiatów i blasku kolorowych barw.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 9 marca 2019
anonim