Do ...

Isiek

Nie potrzebuję kochanki,

ni przyjaciela.

 

Tylko szczątka ciepła,

o który mógłbym potrzeć,

jak koszulą o żelazko,

policzkiem o misia,

ustami o ...,

by skrzydła wymięte,

jak kołdrę wreszcie wygładzić.

 

Albo wcale nie.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Isiek
Isiek
Wiersz · 11 marca 2019
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    filar marmurowy
    prawda

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    samotna
    zdecydowanie pana najpiekniejszy wiersz.znalam kiedys kogos o takiej wrazliwosci, zk im chciałam spedzic reszte zycia

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    Samotna
    Piękny

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Konrad Koper
    Piękne wyznanie !

    · Zgłoś · 5 lat temu