daj sobie w ryj

Lucky Person

czy dzisiaj jest dobry dzień

taki dobry jak nieczęsto raczej

różny od tych w których nic tylko

lub niedopowiadacze

czy czegoś brakuje

o możliwościach nie mówię

pytam czy brakuje zwykłości

czy jest to co nazywa się 

psychicznym zdrowiem

czy w bliskościach ludzi

z którymi pod dachem jadasz

jest potrzeba odejścia

jest potrzeba bycia

czy tylko raczej wylewa się

żmijami niedzielny obiad

tak dla miłości do nudy

lub dla potrzeby chwili

 

daj sobie w ryj

 

a potem zaśnij

i proś świat o to

żeby we śnie pokazał

nauczył jak naprawdę

wygląda ogolona życiem

postać

pokaż matkę i ojca

wszystkich diabłów sobie

i tul swoje ramiona

jak matka dziecko

bądź świadomym 

nieświadomego oka.

 

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 12 marca 2019
anonim
  • Arian
    faktycznie mózgowy niewyrostek, nowotwór

    · Zgłoś · 5 lat