wolta

Jacek JacoM Michalski

ktoś spóźniony odpowiada

zamkniętym drzwiom

ma czas za plecami

 

modlitwa umowa

podpisana jednostronnie

nie przyspieszy rzeki

 

poza nurtem

bez wyjść awaryjnych

gdy wiatr świadkiem

 

teraz

uścisk nieskończoności

spóźnioną modlitwą  

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry+ 3 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 13 marca 2019
anonim