Literatura

Jezus z Pokeballu (wiersz)

abc

Małgorzacie

 

upolujmy sobie

świętego Homobona z Cremony

uszytego na miarę

naszych możliwości

patrona pieniędzy

odpowiedniego do żarliwych modlitw

w dniu codziennym

 

lub Judasza Iskariotę

mentora tajnych współpracowników

odbierających co miesiąc

w lokalach kontaktowych

wygraną w lotto

nosząc dla kamuflażu

w klapie marynarki

Matkę Boską wiatropylną

niechętną tęczy

 

tak jakby ktoś

dał się na to nabrać

tłumaczył na wiele języków

ponadczasową mądrość

spisaną przez ghostwritera

za którą przyznano

Nobla

 

a może spotka nas cud

i napotkamy największego z tuzów

gwóźdź programu

z watykańskim certyfikatem

patentem Męki Pańskiej

Jeszuy Ha Nocriego

(zrodzonego z małoletniej matki

i ojca Syryjczyka

co rozdziewiczył ją siłą)

 

jemu po wypiciu Red Bull'a

urosły skrzydła

i zaczął chodzić po wodzie

jeziora Galilejskiego

będącego dla niektórych

morzem wiodło go

amerykańskie marzenie

wymiana Franciszka

na inne paździerze


dobry 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 14 marca 2019, 21:04
Pustosłowie !
abc
abc 14 marca 2019, 21:53
nie, polowanie na świętych - Follow JC Go.
przysłano: 14 marca 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca