Literatura

kosmomyśl (wiersz)

Yaro

przeganiam noc 
 źle się śni
na niebie pośród plejad 
zatrzymany czas 
wieczność nieskończona 

 

biegniesz drogą mleczną 
włosy komety

 ogień z ust

 

miłość kluczem

wśród wielkich emocji 
nie brakuje tych co trwonią grosz 
nie pamiętam dni by było lepiej mi 
niż bywało

 

zachowałem twarz 

 

podaj dłoń 
wciągnę cię w toń 
baśni niewyjaśnionych zdarzeń 
co w głowach

dzieje się ważnym

 

nie wzywam Boga

On jest ze mną 

 


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 17 marca 2019, 17:52
Abstrakcyjny !! Surrealistyczny !
przysłano: 17 marca 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca