kto widzi

Irena Świerżyńska

jeden widzi 

nic nie zrobi

 

drugi słyszy podstawi  nogi

trzeci czuje 

triumfuje

śpiewa myśli swoje

 

świat tu wstawił swoje graty

domalował 

do tej chaty

 

ty - nic nie wiesz

ty  - swoje znasz

 

wczoraj cicho 

dzisiaj głośno słowem 

gładzisz

świat

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 20 marca 2019
anonim