Świece

Konrad Koper

Przy świecy poematy

pisał niejeden poeta.

 

A wiele kosmicznych świec

fascynuje astrofizyków.

 

Natomiast boża świeca

rozprasza ciemności.

 

„ Światło prowadzi w przyszłość”.

( Czasami w to wątpię.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 22 marca 2019
anonim
  • Yaro
    ciekawy tekst - w przyszłość prowadzi wiara i upór ...

    · Zgłoś · 5 lat