Stan zero

abc

Pan nikt został przywieziony

 

w zeszłym tygodniu próbował się powiesić w toalecie

ale zdążyli go odciąć

 

uskarża się że piecze go ciało i odejmuje

mu prawą nogę

 

nadeszła przedwczesna starość

mózg w snach tworzy spirytualny trip

 

pragnął przed śmiercią oszukać ciemność i

smagające ognie piekielne

 

przeprowadziliśmy wywiad kliniczny

pacjent jest chory na schizofrenię

 

twierdzi jak wielu innych mu podobnych

że we wcześniejszym wcieleniu był niepiśmiennym

pasterzem trzód między śmiercią

a zmartwychwstaniem

 

zszedł do Szeolu

a teraz w izolatce dogorywa

po haloperidolu

 

parkinson pod powiekami bruzdy

piasek od wyschniętych rzek spowalniany

napęd psychoruchowy

 

powolna

rozłożona na lata

wegetacja

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
abc
abc
Wiersz · 31 marca 2019
anonim
  • abc
    w twórczości zawsze następuję interakcja:)

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Mithril
    ...spoko - bierz jak swoje

    :-)

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • abc
    też niezły zapis, można usunąć "przed przyjęciem" na próbę sobie przyswoję.

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Mithril
    "Pan nikt został przywieziony

    w zeszłym tygodniu próbował się powiesić w toalecie
    ale zdążyli go odciąć

    uskarża się że piecze go ciało i odejmuje
    mu prawą nogę

    nadeszła przedwczesna starość
    mózg w snach tworzy spirytualny trip

    pragnął przed śmiercią oszukać ciemność i
    smagające ognie piekielne

    przeprowadziliśmy wywiad kliniczny
    z pacjentem chorym na schizofrenię

    przed przyjęciem twierdzi jak wielu innych mu podobnych
    że we wcześniejszym wcieleniu był niepiśmiennym
    pasterzem trzód między śmiercią
    a zmartwychwstaniem

    zeszedł do Szeolu
    a teraz w izolatce dogorywa
    po haloperidolu

    parkinson pod powiekami bruzdy
    piasek od wyschłych rzek spowalniany
    napęd psychoruchowy

    powolna
    rozłożona na lata
    wegetacja"

    https://www.youtube.com/watch?v=R-7cWBBU...


    ...jakowoż dla mnie tak

    · Zgłoś · 5 lat temu