Poezja szachów

Konrad Koper

Wykonujemy arcydzieło.

Kończy się matematyka i zaczyna wirtuozeria.

Podczas walki, wielu nie wypowiedziało ostatniego słowa.

( W jednym kryje się wiele.)

Szachy łączą prozę i poezję, a kombinacje są przecudowne.

( Niektórzy sądzą, że nie ma niczego piękniejszego.)

Grający odlatują do innego świata.

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 2 kwietnia 2019
anonim