Obierzyny (2)

Adam Balema

kartofel
ziemisty
ziemniak
zimny
– wymyka się –
obco obierać
obco
obiegać
– taki
księżyc
silniejsze niż:
pustkowie
idzie się
u krechy
wschód człowieka
od maleńkości
ze skali w skalę
przyhuśtywa się
nieznana geografia,
zanim pełnia
niepokoju
Adam Balema
Adam Balema
Wiersz · 4 kwietnia 2019
anonim