śmierć drzwi

slavic player

drzwi wypaczone

przez otwieranie się

treściom szerszych horyzontów

których pozazdrościć mogą

domokrążcy od komunistycznych 

rajów po życiu 

 

zamknięte

na codzienną funkcjonalność

i nieprzejęte sąsiedztwem 

wpływowej szczeliny 

zwiastującego ich wymianę

bo niewątpliwie od dawna

pracują o lasce

 

już nachodzą je

nowe korzenie

oraz zapach czyjegoś atawizmu

 

zaraz coś drzwiom

otworzy drzwi do lasu 

slavic player
slavic player
Wiersz · 4 kwietnia 2019
anonim